2017. január 05., csütörtök 10:56

Szakmai látogatás Szerbiában

2016-11-30 szerbia2016. november 26-27-én Szerbiában jártunk, ahol kettős célja volt látogatásunknak. Először az Orosz-Szerb Humanitárius Központot, majd a Szerb Mentőcsapat bázisát kereste fel Egyesületünk delegációja.

A Nis-ben lévő  Orosz-Szerb Humanitárius Központba kapcsolatfelvételi céllal mentek önkénteseink, mely látogatás igen jól sikerült. A központ igazgatója bemutatta tevékenységüket, majd elnökünk beszélt az Egyesület munkájáról. Ezt követően megtekinthettük a központot, a gyakorlópályákat és raktárakat, valamint vendéglátóink egy közös orosz-szerb kötéltechnikai bemutatóval is készültek.

Az EVOLSAR (Önkéntes Polgári Védelmi Csapatok Európai Egyesülete) felkérésére a Szerb Mentőcsapat (Serbian Rescue Team) belgrádi bázisán is jártunk, ahol a csapat leendő EVOLSAR tagságáról, és egyéb szakmai kérdésekről folytattunk eszmecserét vezetőjükkel.

Mindkét találkozó az elvárásoknak megfelelően, igen pozitívan alakult, így okkal remélhetjük, hogy a jövőben is gyümölcsöző szakmai kapcsolatot tarthatunk majd fenn a Központtal és a Mentőcsapattal egyaránt.

A látogatással 4 önkéntesünk 192 munkaórát teljesített. 

 


 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. január 13., péntek 07:21