2016. június 28., kedd 16:24

Közbiztonsági nap Hegyvidéken

2016-06-11 Hegyvidék Nap2016. június 11-én került lebonyolításra a Hegyvidéki napok keretein belül a XII. kerületi közbiztonsági nap, melyre a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghívást kaptunk.

A rendezvény célja, hogy a kerület lakosai megismerhessék és kicsit beleláthassanak azon szervezetek munkájába, melyek fő feladata a közbiztonság, a rendvédelem fenntartása. A résztvevő szervezetek különféle bemutatókkal és programokkal várták a kilátogatókat.

Egyesületünk 3 sátorral települt ki a Gesztenyés kertbe. Az elsőben technikai eszközeinket lehetett megtekinteni, sisakokat felpróbálni. Idén nagy hangsúlyt fektettünk újabb képességeinkhez kötődő felszerelések bemutatására, így számos városi kutató-mentő és kötéltechnikai eszközt kiállítottunk, a látogatók legnagyobb örömére.

Második sátrunkban a gyermekek számára színezővel készültünk, valamint az elmúlt évek nagyobb gyakorlatairól, Egyesületünk életéről készült kisfilmeket vetítettünk, így az érdeklődők jobban beleláthattak tevékenységünkbe.

A harmadik sátorban egész nap újraélesztést oktattunk, valamint itt voltak kiállítva elsősegélynyújtó felszereléseink is. A BLS oktatás szerencsére idén is sokakat vonzott, kicsik és nagyok is megtanulták vagy átismételték az újraélesztés alapvető fogásait.

A rendezvényen 9 fő önkéntesünk 90 munkaórát teljesített.