2017. augusztus 08., kedd 11:34

Közbiztonsági nap Hegyvidéken

2017-06-10 közbizt nap xii2017. június 10-én rendezte meg a XII. kerületi Önkormányzat a Hegyvidéki Napok keretein belül az idei Közbiztonsági napot, melynek évek óta résztvevői vagyunk.

Három sátorral települtünk ki, melyekben az érdeklődők megtekinthették eszközeinket, felpróbálhatták sisakjainkat, és fotózkodhattak velük egy katasztrófát ábrázoló molinó előtt. Folyamatosan vetítettük az elmúlt évek gyakorlatairól készült kisfilmeket, a gyerekeket pedig színezővel vártuk. Mint szinte minden rendezvényen, ezúttal is az újraélesztés oktatása volt az egyik legnépszerűbb, melyet sok felnőtt és gyermek is megtekintett majd önkéntesink iránymutatása mellett begyakorolt, hogy éles helyzetben is alkalmazni tudják.

Nemrégiben készült el műszaki mentő gépjárművünk beépítése, melyben állandó jelleggel készletezve vannak azok a felszerelések, melyekkel a rendkívüli időjárás okozta károk elhárításában részt tudunk venni, legyen szó pincék szivattyúzásáról, útra dőlt fák feldarabolásáról, illetve ezen helyszínek megvilágításáról. A rendezvény látogatóinak lehetőségük volt ennek megtekintésére is.

Idén Egyesületünket kérték fel, hogy a hivatásos tűzoltók által tartott, közúti balesetet szimuláló bemutatón lássuk el az elsősegélynyújtó feladatokat. A bemutatóban négy elsősegélynyújtónk vett részt, akik az autóba szorult egy könnyű és egy súlyos sérült ellátását és autóból történő kiemelését végezték.

A programon 12 fő önkéntesünk 73 munkaórát teljesített.

 


 

Utoljára frissítve: 2017. augusztus 08., kedd 11:48