2017. március 30., csütörtök 09:02

Elsősegélynyújtó gyakorló nap

2017-03-19 eü gyaknap2017. március 19-én elsősegélynyújtó gyakorló napot tartottunk, melynek fő témája a speciális eszközök, hordágyak használata volt. 

Fontos, hogy az elsősegélynyújtás alapjait készségszinten tudják önkénteseink, ezért a napot az újraélesztés és a stabil oldalfektetés átismétlésével kezdtük. Ezt követően különféle szituációkat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, akik ha elakadtak, kérdezhettek az instruktortól, kipróbálhatták a helyzet megoldásának különféle lehetőségeit, és egy adott sérülést akár többször is elláttunk egymás után, hogy minél jobban bevésődjön a jó ellátási módszer.

Begyakoroltuk a stifneck és a splint használatát, valamint a különleges hordágyak működését, használatuk szabályait. A nap zárásaként komplexebb, kétsérültes szituációt oldottak meg a résztvevők, a használt felszerelések, és a csapat elosztása rájuk volt bízva. A helyzetbeállítás szerint az egyik sérült tisztítószert ivott, a másikat pedig elütötte egy autó. Miután mindkét sérült megkapta a szükséges ellátást, a csapatok cseréltek, és a másik sérültet is elsősegélyben részesítették.

A gyakorló napon 9 önkéntesünk vett részt, akik ezzel 36 munkaórát teljesítettek.

  


 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. március 30., csütörtök 10:59