2014. augusztus 03., vasárnap 20:32

Befogadóhely üzemeltetése a békásmegyeri paneltűznél

2014-08-01 befogadás békásmegyer2014. augusztus 1-jén délután egy békásmegyeri panelház szemétledobójában tűz ütött ki. A tűz oltása, majd a tűzvizsgálat során a szakemberek számos, illegálisan tárolt töltött fegyvert, lőszereket és gránátot találtak a helyszínek, ami miatt szükségessé vált a ház lakóinak ideiglenes kitelepítése.

Egyesületünk péntek délután 5 órakor kapta a riasztást az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől, hogy a kitelepítés elhúzódhat, és a lakók elhelyezése céljából befogadóhelyet kell felállítani a közelben. 5 óra után pár perccel megtörtént az önkéntesek riasztása, majd 6 óra előtt nem sokkal megalakult a 4 fős járőr az Egyesület Kékgolyó utcai bázisán.

Miután megérkeztek a befogadóhelynek kijelölt Zsigmond Király Főiskolára, önkénteseink megkezdték a helyszín berendezését: felállították az adatfelvételi pontot, felderítették a mosdók elhelyezkedését, külön területet kerítettek el a kisgyermekes családoknak, kijelölték az elsősegélynyújtó helyet, majd kitáblázták, mi hol található. 18:30-ra a befogadóhely teljesen készen állt a lakosok fogadására.

A tűzszerészek gyors és alapos munkájának köszönhetően 19:15-kor jött a hír, hogy mindenki visszatérhet otthonába. A befogadóhelyet összesen 8 fő vette igénybe. Önkénteseink a terület visszarendezését követően visszaindultak a megalakulási helyre, ahol 20:00-kor leszereltek.

4 fő önkéntesünk összesen 10 munkaórát  teljesített.

 


 

 

 

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 04., hétfő 12:05